jueves, mayo 22

Actuació en Alemanya (Selva Negra)

A finals del mes de juny, el folklore castellonenc fa una croada cap a la Selva Negra, al sud d'Alemanya. El Grup de Danses l'Aljub de Torreblanca organitza aquest viatge, que té com a finalitat la d'exportar el nostre folklore fora de les nostres fronteres. En l'expedició aniran també els grups de danses de Cabanes i Figueroles, mentre que de la música ens encarregarem la Rondalla els Kimbol's de Figueroles i uns dolçainers de Torreblanca. A banda de músics i balladors, també anira gent d'aquestos pobles que aprofitarà per fer una mica de turisme.

Així es presenta el viatge dia a dia:

19 de juny: A les 15:00 eixirà l'Autobús des de Figueroles (en el nostre cas) i tota la nit anirem de ruta.

20 de juny: A les 8:00 eixirà l'autobús que portarà a l'aeroport a la gent que ha decidit anar en avió. S'arribarà sobre les 17:00 a l'alberg i ens acomodarem en les habitacions. Es soparà en aquest alberg en plena Selva Negra.

21 de juny: Es visitarà després del desdejuny la ciutat de Bad Säckingen, on hi és el Museu de Trompetes i el pont de fusta en us més antic del mon (1400 d.C.). Aquest pont comunica Alemanya amb Suïssa. Dinarem al restaurant i per la vesprada visitarem la ciutat medieval de Waldshut. Per la nit, sopar i "relax".
Bad Säckingen

Waldshut

22 de juny: Després del desdejuny visitarem la ciutat de St. Blasien amb la seva bonica Catedral, que té la 3ª cúpula més gran d'Europa. Seguidament visitarem la cascada de Menzenschwand i dinarem fort per agafar forces, ja que per la vesprada hem d'actuar. Després ens donen a sopar i "al llit".
Catedral de St. Blasien

Menzenschwand Wasserfall

23 de juny: Desdejunarem i ens n'anirem a Freiburg per donar una volta i dinar en la servesseria-restaurant més antiga de la ciutat, la qual elabora la seva pròpia servessa. De vesprada passarem per el llac Titisee, on disfrutarem de més temps lliure per passejar en barca, comprar, etc... A la nit "Spaniche Nacht", sopar velat amb música disco en la cabanya i estables a 1300 mtrs. d'altura en Bernau.
Freiburg

llac Titisee

Bernau

24 de juny: Desdejuny i visita a la catarata de Todtnau, amb més de 100 metres d'altura. Després de dinar en l'alberg, tenim la vesprada lliure fins l'actuació. Després hi ha sopar i a "a la cama".
Todtnau Wasserfall

25 de juny: Ens en tornem cap a casa després del desdejuny. Els que tornen en avió l'han d'agafar a les 15:25h i arribaran a les 17:40h.

26 de juny: Arribarem els qui anem en autobús


VOCABULARI ÚTIL PER A FER-NOS ENTENDRE EN ALEMANYA:

- Hola - Hallo

- Adéu - Verabschieden

- Gràcies - Dank

- Açò - Mit

- Amb - Diesem

- Jo Soc espanyol - Ich bin Spanisch

- Menjar - Essen

- Bonic - Hübsch

- Guapa - Schön

- Agradar - Wie

- servessa - Bier

- Música - Musik

- Fiesta - Party

Etiquetas: ,

lunes, mayo 19

La Huacharaca o Guacharaca

La Guacharaca és un instrument de percussió, que produeix el seu sò gratant un cilindre dentat mitjançant un pal anomenat pinta. El cilindre té la longitud d'un violí i sol estar fet de canya de bambú, mentre que la pinta pot ser de fil d'aram o de canya.

Aquesta és la guacharaca que hem incorporat recentment al so de la nostra Rondalla. Gràcies a P.R. per l'obsequi.

Etiquetas: