martes, marzo 18

Assaig 14/3/08 (Jotilla de Vinaròs, Ball Pla de Sant Mateu, Bolero de Castelló, Bolero d'Estela, Jota de Moixent, etc.)

Aquesta setmana us deixem un extens llistat de Jotes de l'assaig del passat divendres. Esperem que us agrade la proposta:

- Jotilla de Vinaròs. - Jota marinera de la comarca del Baix Maestrat. Molt moguda i difícil de cantar per el fet que es canta des del principi fins el final.


- Jota de Moixent. - Ball lent de la comarca de La Costera, província de València.


- Seguidilles de Requena (Instrumental). - Versió instrumental de les Seguidilles de Requena, sobre les que ja en vaig parlar la setmana passada.


- Fandango de Sant Mateu. - Fandango de l'antiga capital del Maestrat. Hi ha alguns errors en la execució de la peça per el temps que feia que no la tocàvem.


- Ball Pla de Sant Mateu. - Ball de la mateixa localitat del Baix Maestrat i també prou llarg, complex i variat.


- Bolero de Castelló. - Bonic bolero d'influència francesa que es balla en la capital de la Plana de dues maneres diferents segons la classe social.


- Bolero d'Estela. - Una evolució del Bolero Vell de Xàtiva donà lloc a aquest bonic Bolero. Enllaç:Escola de Danses de Xàtiva.


- Bolero Mallorquí. - Conegut ball de les Illes Balears, melodia del qual és la mateixa que la del Bolero Loco. Enllaç: Escola de Música i Danses de Mallorca


- Seguidilles de Castelló. - Altre bonic ball de Castelló de la Plana que vam assatjar. A pesar de fer més de un any que no el tocàvem, va eixir prou decent:


* No se si heu notat un soroll de fons com si fos una xixarra. Doncs per als més curiosos us dic que és un cargol(tornillo) raspat per Miliet, qui sempre ens acompanya en els assatjos.

Etiquetas: